Donderdag namen de kleuters en leerkrachten van kleuterschool De Evenaar afscheid van hun vertrouwde schooltje. Vanaf 1 september worden de klasjes ondergebracht in het overkoepelende (W)Onderwijs dat gevestigd is in de Nonnenstraat.

Afscheid nemen van een schooljaar is meestal een leuke aangelegenheid omdat de vakantie lonkt, nu was het een afscheid met een lach en een traan.

De lach, omdat de langverwachte deugdoende vakantie eindelijk was aangebroken, de traan omwille van het defintieve afscheid van het vertrouwde schooltje.

Niet alleen voor de kinderen en leerkrachten viel het afscheid een beetje zwaar, ook verschillende papa's en mama's hebben in het schooltje hun eerste tekeningen gemaakt, hun eerste schoolvriendjes ontmoet, misschien zelfs hun eerste kleuterliefde gevonden. Maar zoals aan alle mooie liedjes komt ook helaas hieraan een einde.

Vanaf volgend schooljaar kunnen ze hun spruiten in de nieuwe gebouwen van (W)Onderwijs toevertrouwen aan de goede zorgen van het onderwijzend personeel. Het zal even wennen worden aan de nieuwe omgeving, maar door de aanwezigheid van bekende gezichten, zal deze aanpassing vlot verlopen.

Wie volgend jaar geen vertrouwd gezicht meer gaat zijn, is juf Monique. Zij stond jarenlang in voor de opvang van de kinderen tijdens de voor- en nabewaking en tijdens de middagspeeltijd. Tevens zorgde ze voor de lekkere frietjes die er tijdens menige activiteit werden gebakken. Bedankt Juf Monique, uit naam van alle kleuters, ouders en leerkrachten. Geniet maar van je deugdoende pensioen, en kom ons ook eens in onze nieuwe school opzoeken.

De ouders kunnen op maandagavond 29 augustus tussen 18 en 20u een bezoekje brengen aan het klasje van hun kind.

Bedankt kleuterschooltje De Evenaar voor de mooie momenten die je menig Herentalsenaar hebt gezorgt, bedankt leerkrachten voor de goeie zorgen voor onze kinderen.

Foto's: Gerda De Meuter /Nnieuws